Šta je E Prime električni bicikl ?

E prime električni bicikl je savremeni proizvod koji spaja klasičan bicikl sa savremenim uređajima koji pružaju elektro pogon ili asistenciju pri pedaliranju, uz širok spektar prateće opreme koja dodatno olakšava svakodnevno korišćenje ove vrste prevoza.

Koje modele elektičnih bicikala/tricikala nudite ?

E prime nudi više modela shodno potrebama i željama kupca, u pitanju su Experience, Effecto, Effecta, Cargo, Etrike i Evo R. Više informacija o modelima se nalaze na našem web sajtu.

Gde su proizvedeni E prime električni bicikli ?

E prime električni bicikli su dizajnirani, projektovani i proizvedeni u Srbiji, u Beogradu.

Zasto se opredeliti za ovaj način prevoza?

Razlozi za upotrebu elektro bicikla su mnogobrojni. Neki od razloga koje bi posebno izdvojili su:

 • Vožnja sa izuzetno niskim troškovima eksploatacije i održavanja
 • Bicikl ne troši benziske/naftne derivate za pogon, već isključivo elektro pogon ili elektro pogon koristi kao asistenciju
 • Biciklom se može upravljati bez vozačke dozvole, odnosno kategorije vozačke dozvole namenjene za vožnju automobila/motorcikla
 • Za bicikl nije potrebna registracija i osiguranje
 • Električni bickl se može voziti stazama predviđenim za vožnju bicikla, kao i kolovozima i pešačkim zonama
 • Električni bicikl se može koristiti i za rekreaciju bez bojazni preteranog zamora
 • Električni bicikl je ekološki proizvod koji ne zagađuje životnu sredinu

Kom uzrastu je namenjen Vaš proizvod ?

Naši proizvodi su namenjeni svim uzrastima, shodno lokalnoj zakonskoj regulativi o minimalnom broju godina za vožnju bicikla.

Kakav način vožnje je predviđen ? Da li mogu da vozim Vaš proizvod kao klasičan bicikl ?

Naši proizvodi imaju tri moda vožnje:

 • Kao klasičan bicikl, koristeći samo pedale za pogon
 • Kao klasičan bicikl, koristeći pedale uz asistenciju elektro pogona sa odabirom jednog od 5 nivoa asistencije.
 • Samo na elektro pogon bez korišćenja pedala
 • U zavisnoti od lokalnih zakona u nekim zemljama nije moguće voziti elektro bicikl bez korišćenja pedala, odnosno koristeći samo elektro pogon.

Da li je teško/naporno voziti bicikl koristeći samo pedale ?

Naši proizvodi su opremeljeni menjačem sa 8-9 brzina, čineći vožnju prilagodljivom terenu kojim se bicikl koristi. Pri konstrukciji bicikla smo vodili računa o dodatnoj težini bicikla koju čini ojačan ram, elektro motor, baterije i prateća elektronika. Shodno odabranoj opremi težina osnovnog modela bicikla se uvećava.

Kada i gde mogu pogledati i probati Vaše bicikle?

Naši proizvodi se mogu pogledati kod naših dilera, čiji se spisak nalazi na našem web sajtu, kao i u našem prodajnom prostoru. Za test vožnju je potrebno da se obratite putem naše kontakt stranice, a mi ćemo Vas shodno rasporedu obavestiti o planiranim promocijama, kao i probnim vožnjama.

 

Da li je moguće da se vaši proizvodi mogu kupiti po želji kupca što se tiče opreme?

Naši osnovni modeli nude dovoljan komfor za standardnu upotrebu. Svaki kupac može dokupiti željeni nivo opreme za određeni model. Više informacija o modelima i opremi možete pronaći na našem web sajtu.

Mogu li kupiti samo delove kao što su motor, baterija i slično ( da sam sklopim bicikl od svog postojećeg)?

E prime doo ne prodaje posebno delove za elektro bicikle, Van zamenskih delova za naše proizvode, izuzev dodatne opreme za naše modele.

Postoji li garancija na bicikl i šta garancija podrazumeva?

Naši proizvodi se prodaju sa standardnom garancijom od 2 godine na sve osim na osim na: gume, kočione pločice, kočione diskove, lanac (koji su predmet redovnog održavanja), kao i godinu dana na baterijski sklop.

Treba li Vaš električni bicikl servisirati i kako, gde?

Električni bicikl je potrebno održavati shodno preporukama održavanja standarnog bicikla. Detaljnije upustvo o održavanju se dobija uz kupljeni proizvod.

Koliko košta servis?

Obzirom da naši proizvode uglavnom koriste standardne delove klasičnog bicikla, cena servisa je pristupačna. Za detalje nam se možete obratiti putem naše kontakt stranice.

Postoji li servis i gde se o nalazi?

Naši proizvodi se servisiraju u servisnoj mreži opisanoj na našem web sajtu.

Kako se da odlučim koji bicikl mi je potreban ?

Shodno Vašim potrebama, naš prodajni tim će Vas posavetovati i pomoći pri odabiru modela koji najviše odgovara Vašim zahtevima.

U slučaju pražnjenja baterije, šta da uradim ? Da li mogu da nastavim da vozim bicikl ?

Za razliku od elektro skutera/motora naše elektro bicikle možete voziti kao klasičan bicikl, bez elektro pogona ili asistencije. Punjenje je moguće na svakoj standardnoj kućnoj utičnici (220V ili 110V) koristeći punjač, ili putem SDS-a.

Koliki je domet bicikla ?

Detalje o dometu svakog proizvoda možete pronaći na našem web sajtu.

Koja je maksimalna brzina elektičnog bicikla ?

Maksimalna brzina je limitirana shodno lokalnim propisima, odnosno zemlji prodaje. Naši proizvodu su prilagodljivi lokalnim zakonima i propisima. U većini Evropskih zemalja brzina je limitirana na 25 km/h ili 45 km/h a snaga je limitirana na 250W, 500W ili 1000W.

Koja je nosivost bicikla ?

Nosivost bicikla, odonosno težina vozača je defisana za svaki model pojedinačno. Detalje možete pronaći na našem web sajtu.

Da li je moguća dogradnja bicikla, odnosno promena pojedinih delova sa drugim?

Naši proizvodi uglavnom koriste standardne, kompatibilne komponente standardnog bicikla. U slučaju da Vaši naknadni zahtevi nisu definisani u dodatnoj opremi, naš prodajni tim Vam stoji na raspolaganju za sva pitanja.

Koja je težina bicikla?

Zavisno od modela odgovor možete pronaći na našem web sajtu u karakterisitikama za traženi model.

Koji tip baterija vaši proizvodi koriste?

Naši proizvodi koriste napredne Li-on baterije namenjene elektro vozilima.

Koliko traje punjenje bicikla?

Zavisno od odabranog kapaciteta baterije i tipa punjača vreme punjenja je promenljivo.Vreme punjenja može biti od 60-180 minuta.

Da li se baterija bicikla puni u toku vožnje?

Neki od naših proizvoda su opremljeni kontrolerima koji omogućuju regenerativno punjenje baterije.

Koji je životni vek trajanja baterije?

Nominalni vek baterija je 600-800 ciklusa, u zavinosti od načina eksploatacije. Nominalni vek baterije podrazumeva da nakon definisanog ciklusa baterija ima 75% predviđenog kapaciteta.

Da li je bateriju moguće koristiti i nakon definisanih ciklusa?

Da, bateriju je moguće koristiti nakon definisanog broja ciklusa, srazmerno kapacitetu.

Da li je baterija ima vremenski vek trajanja bez upotrebe?

Shodno upustvu proizvoda bateriju je potreno održavati u slučaju dužeg nekorišćenja. Vek baterije se definiše prvenstveno ciklusima punjenja i pražnjenja.

Da li je moguće kupiti uz proizvod bateriju koja ima duži vek trajanja?

Shodno ciklusima punjenja i pražnjenja i prosečnom korišćenju baterija se može koristiti više godina, odnosno sezona. U mogućnosti smo da ponudimo i baterije sa većim brojem ciklusa. Za detalje se možete obratiti putem kontakt stranice.

Da li je moguće skinuti bateriju sa bicikla?

Svi naši modeli imaju mogućnost skidanja baterije sa bicikla.

Da li je moguće puniti bateriju bez prisustva bicikla?

Da, svi naši modeli pored mogućnosti skidanja baterije imaju mogućnost punjenja baterije bez bicikla, u stanu ili drugom prostoru gde je dostupnija standardna utičnica.

Da li je moguće dokupiti dodatnu bateriju?

Svi naši modeli imaju mogućnost odabira kapaciteta baterije. Takođe je moguće kupiti i drugu, rezervnu bateriju. U slučaju zahteva za dodatnom baterijom, neki modeli imaju mogućnost povezivanja i eksterne baterije.

Šta da radim kad moja baterije izgubi definisan kapacitet?

Drugu bateriju možete poručiti putem kontakt stranice.

Da li mogu koristiti neki drugi punjač za punjenje bicikla?

Ne, za punjenje naših proizvoda se koristi isključivo naš punjač koji dobijate uz kupljen proizvod. Punjač je mobilan i može se koristi na bilo kom mestu gde postoje uslovi, odnosno standardna kućna utičnica.

Da li je bicikl otporan na vodu?

Naši proizvodi su otporni na vlagu, odnosno predviđeni za standardno korišćenje koje podrazumeva vožnju i po vlažnom kolovozu i kiši.

 

Da li postoji zaštita od krađe?

Svi naši modeli su opremljeni ključem za startovanje. U zavisnosti od modela, kao dodatnu opremu možete odabrati alarm i GPS praćenje, kao i startovanje bicikla putem sitema „KeyLessGo“. Pored dodatne opreme, možete koristiti i klasične mere i uređaje za zaštitu bicikla.

 

Da li postoji alternativni način punjenja, osim klasičnog putem standardne utičnice i regenerativnog punjenja?

U paleti naših proizvoda možete pronaći i Solar Docking Station, koji omogućava potpuno besplatno punjenje putem solarnih panela instaliranih na uređaju. Pored punjenja, Solar Docking Station omogućava i zaključavanje bicikla, kao i upravljanje stanicom putem pametnog telefona.

Koja je cena punjenja bicikla koristeći standardnu kućnu utičnicu?

U zavisnosti od cene struje u Evropskim zemljama, i odabranog kapaciteta baterije cena jednog punjenje može koštati od 0.1 do 0.3 EUR.

Kako da dobijem informaciju o pređenom putu, brzini kretanja, statusu bicikla i stanju baterije?

U skladu sa kupljenim modelom i nivoom opreme naši proizvodi su opremljeni putnim kompjuterom sa LCD displejom koji pored navedenih informacija nudi sve potrebne informacije vezane za vožnju i upravljanje bicikla.